Kedves Tengerentúli Rokonaink!

Vendégkönyv

Szeretettel köszöntjük az oldalunk, családunk iránt érdeklődő, véleményt nyilvánító, vagy kérdést felvető kedves látogatót.

Üzenet küldése


Hampel Réka | Újpetre

Kedves Szelestey család!

A Nagyharsányi Református Gyülekezet nevében hálásan köszönöm a nagyon szép szórólapokat. Nagy örömünkre szolgál, hogy kis templomunk elnyerte tetszésüket! Isten áldja munkájukat, szolgálatukat!

Köszönettel: Hampel Réka

Nagyharsányi lp.


2017. november 29.
Boldogfai Farkas Ákos András | Budapest

Tekintetes Szelestey család!

Rendkivüli érdekes, önzetlen és méltó feladatot végeznek ezzel a weboldallal és a levéltárral. Gratulálok!

Üdv, Boldogfai Farkas Ákos András


2015. december 12.
Mészáros Kálmán | Tápiószentmárton

Még nem mélyedtem el kellően a honlapon, de imponáló családtörténeti összeállítás, főként a levéltári anyag teljességre törekvő digitalizálása lendíthet a tudományos feldolgozáson is, mindezért gratuláció!

Jobbító észrevétel: a család neves őséről, Thúry Györgyről szóló rész "Eőr-Dalmay Zsolt" 1870. évi Századok-beli közleményének egy részletével indít. A helyes írásmód Eőr-Darmay! de sokkal lényegesebb észrevétel, hogy ez egy álnév, amely mögött Thaly Kálmán bújik meg. Nem világos számomra, hogy alább Thúry György vagyonleltárát ebből a közleményből idézi-e a szöveg. Ha igen, akkor biztosan vannak itt is pontatlanságok, mert a Századokban (1870. 726. old.) Thúry György uralkodói kegyláncáról ez a mondat szerepel: "Vagjon ismeg egj eoreg aranj lanch, kith chazar az taborba Ajandokon adoth" Itt a honlapon az ismeg szóban elütés van (ismsg), az öreg (eoreg, értsd: nagy) szó pedig kimaradt. Ez persze szinte kekeckedés, legfeljebb a pontosabb szöveggondozás kívánalmára hívja fel a figyelmet, de nem ezért írok, hanem mert kérdezném, hogy az eredeti leltár ma is megvan-e, és mikor kerül sorra a digitalizálása? A szombathelyi "anyalevéltár" vonatkozó időbeli anyaga még feltöltésre vár, ha jól kattintgattam. Thaly esetében újra és újra felvetődik a hamisítás, önkényes kiegészítés vádja, amit én még történelmi dokumentum esetében csak egyetlen esetben vélek valószínűnek, szemben a nagyobb arányú irodalomtörténeti hamisításaival (lásd "álkuruc balladák") Summa summarum: szívesen ellenőrizném Thúry György vagyonleltárát, illetve az abban engem érdeklő aranyláncos részt.

Köszönettel, ennyi kukacoskodás után ismételten is gratulálva és a munka további folytatására biztatva

MK


2015. szeptember 23.
Keresztesi János | Tatabánya

Én is feltenném a családi címerem:

m.blog.hu/ke/keszi60/image/szaszvarosi_eperjesy_cimer_1.jpg

2015. szeptember 18.
Graur Janos | Szatmarnemeti

Tisztelt Uram!

Felesegem dedmamaja Kallai Maria kinek szinten dedmamaja Szelestey Sara szuletett Jakohodoson Szelestey Janos es Szel Sara leanyakent. Szelestey Janos szuletett 1731 ben es meghalt 1808 julius 29-en edesapja Szelestey Andras meghalt 1762 junius 1-en. Tud-e On, vagy valaki mas az olvasok kozzul mas adatot errol az agrol?

Udv. Janos


2015. augusztus 31.
Tóth György Miklós | Budapest

Minden tiszteletem a félelmetesen nagy és komoly anyag összeállítói részére! Szilvássy Jakab kapcsán keveredtem erre az oldalra és itt találtam megerősítést arra, hogy felesége Szapáry Fruzsina. Találtam egy jogi iratot amely Szelestey érdekeltség révén került be az itt található iratgyűjteménybe és ebben leltem rá a számomra nagyon hasznos információkra. Köszönet azért, hogy más családok kutatói számára is hozzáférhetően mutatják be a Szelestey család iratanyagát.


2015. május 22.
Réka

Szép az oldal, Réka.


2014. október 17.
Hermann Sándor | Eger

Nagyon szép az oldal, gratulálok!

Örömmel látom őseim nevét az oldalon, mint pl. Büki, Cenki család tagjait. Az anyakönyvi részleten Saródi János, Kopacz Ilona és fiuk Saródi Ferenc is ősöm volt.

Családom nagy része Jákfán élt, eddig az 1700-as évekig tudtam őket felkutatni. Érdekes, hogy a Hermann, régebben Hermán család is egy 996-ban Gizellával érkezett lovagtól, Hermann lovagtól ered, mint az önök családja.


2014. július 31.
Parragh Imre

Gyönyörű, gratulálok.


2014. március 06.
Kajdacsy Ágnes

Tisztelt Uram!

Szapáry Eufrozina után kutakodva jutottam el a honlapra, és találtam egy Kajdacsy Gergelyt is. Nagyon becsülöm, hogy eredményeit ilyen formában megosztja és mindenki számára hozzáférhetővé teszi, és köszönöm is egyúttal. Én két éve álltam neki egy három hónapra tervezett iratrendezésnek, amiből családtörténet kutatás lett, anyakönyvekkel, levéltárakkal, sok olvasással, utazásokkal. Rokonokat találtam, barátokra leltem és sokat tanultam. Rájöttem, az iskolában tanult unalmas történelem egy nagyon érdekes világot rejtett el. Mindig azt kérdem miért ők, miért ott, miért azt stb. És meglepetésemre a válasz -ha időnként sok munkával is- megtalálható. Nem tudom, ismeri-e, hogy Kaydochy Péter címeres levelében a következő szerepel: ...atyádnak Kaydochi Istvánnak dicső és dicséretes emlékű hív szolgálatai közül azt sem, hogy Thury Györggyel, evvel a hadi erényekben oly igen tündöklő vezérrel különféle ütközetekben s harcokban részt vett és ezzel a Magyar Szent Koronának, s uralkodójának hív és serény szolgálatokat tett...

Gratulálok a munkájához!


2014. február 10.