Kedves Tengerentúli Rokonaink!

Szeleste 2014

2014. október 18-án megtartottuk Szelestén az 5. Szelestey családi találkozót. Összesen 28-an érkeztünk a szelestei Festetics kastélyba és töltöttünk el egy szép késő őszi napot egymás társaságában. A 10 évvel ezelőtti első találkozónkon 54-en vettünk részt, majdnem pont felére csökkent a létszámunk. Az állandó résztvevők, mind itt voltak a néha megjelenők és a sohasem érkezők ezúttal is távol maradtak. Kis körben, ténylegesen családias hangulatban, már mint igazi rokonok (az elsőn még sokan nem ismertük egymást) élveztük a napot, mely már protokoll mentes volt. A beszélgetések a jáki 800 éves évforduló beszámolója után ebédeltünk, majd csoportképet készítettünk. Megtekintettük az arborétumban a 10 éve ültetett berkenyefánkat, majd délután átautóztunk Uraiújfaluba megkoszorúzni Szelestey László költő, politikus, nemzetőr őrnagy szülőházát, majd Jákfán a Szelesteyek temetkező helyén, misén vettünk részt. Utána a Botfai citerazenekar egyházi koncertjét hallgattuk meg, melyre meghívtuk a falu lakosságát is. Ugyanolyan fergeteges sikert arattak, mint Jákon.

Pontos időpontot még nem tudok, de a találkozók sora folytatódni fog. Elképzelésem szerint a legközelebbi összejövetelünk, családi, otthoni közegben lesz, bográcsozással és ehhez hasonlókkal.

Köszönöm a résztvevőknek, hogy tiszteletüket tették Szelestén és köszönöm azoknak is, akik valamiért nem tudtak eljönni, de lélekben Ők is ott voltak és a SZELESTEY CSALÁDHOZ tartozónak érzik magukat!

Veszprém -Ják
2014. október 21.

Attila