Kedves Tengerentúli Rokonaink!

Ismeretlen címer gazdát keres

Rovatunkban a hozzánk beérkező kérésekkel, kérdésekkel foglalkozunk, illetve tesszük közzé, mely segíthet a megoldás megtalálásában. Kérjük azokat, akik felismerik, vagy felismerni vélik az itt közzétett címereket segítsenek nekünk, illetve azoknak, akiknek ez ősi jelképek fontosak, identitásuk részét képezik.

Segítségüket előre is hálásan köszönjük!

Nézegettük a kis unokámmal a családjuk történetét, leíró oldalakat. Gratulálok önöknek. A kis unokámmal mi egyenruha gombokat gyűjtünk. Több címeres gomb került hozzánk, amit nem tudunk azonosítani. Ha tudna nekünk ebbe segíteni, nagyon megköszönnénk. Küldök képeket a számunkra ismeretlen gombokról. Előre is köszönjük. Legyen szép a napja.

Tóth László Dunaújvárosból

Nagyapám, Lőrinczy Viktor (1876-1966) iratai közt találtunk egy címeres lapot, kék pajzsban, zöld mező felett, görbe kardot tartó kar, fent koronás sisak, pajzs két oldalán, piros és kék szalag (vagy sallang, levél). Alatta: NEVICZKEI LÖRINCZY CSALÁD NEMESI CZIMERE. Kerestem az interneten, de nem találtam meg, sem a családot, sem a címert. Más adatom nincs. Hol kereshetném és érvényes-e?

Tisztelettel, Benedek A.

Szeretném segítségüket kérni, hogy az általam elküldött címer az Appony, vagy a Buday családé-e? Ez a címer megtalálható Kárpátalján Bereg Ardóban a temetőben található kriptáján lévő márványlapon. Kérjük a segítségét a család tisztázásával, hogy kik voltak. Előre is köszönjük a segítségét.

Rázsó E.

A csatolt képen látható címer eredetét, tulajdonosát hogyan lehetne kinyomozni? Magyar, vagy osztrák nemesi család lehet, egy szarvasgyilok (vadászkard) markolatán található, a pengén évszám: 1911.

Godzsák T.