Kedves Tengerentúli Rokonaink!

Aktualitások

A Szelestey családnak reményeink szerint nemcsak, múltja van, hanem jövője is. Ezen az oldalon szeretnénk bemutatni a jelenünket, azokat a tevékenységeket, amelyeken családunk az előttünk járó őseinknek nyomán, új ösvényeket nyit. Szeretnénk hozzájárulni, hogy az ezer évnél is jóval idősebb Kárpát haza még ezer esztendő múlva is Magyar haza legyen. Mindezt szeretnénk egy olyan nagy közösség tagjaként, amely közösség nem mások ellen, nem mások kárára, de a magyarság a hazánk javára tevékenykedik!


Látogatóban jártunk 2016. január 28-án Celldömölkön, a Magyarországon élő legidősebb Szelesteynél, Feri bácsinál. (92 éves)


Egyel több Szelesteyre kell emlékeznünk!
2016. április 12-én elhunyt Szelestey Ferenc,
május 30-án töltötte volna be a 92. életévét.
Őt sem felejtjük el, ahogy 800 évre visszatekintve, senkit sem!


Jáki templom felújítás

Ismét megújult a 800 éves Jáki templom
2012 április-június

Bővebben...


Szelestei berkenyefa

E berkenyefa a Szelestei Arborétumban található


Thury György emlékév 1566-2016

Thury György emlékév 1566-2016

Bővebben...


A felújított kereszt

Tábla

2 éves előkészítő munka után elkészült az immár 177 éve a Szelestey család által felállított kereszt felújítása. A következő felújítás 2189-ben vár a famíliánk akkori tagjaira. Az ősi Beljákon, ma Jákfa-Terestyénfán.


Tapsonyi FanniSzelestey Margit2016. június 18-án megszületett Szelestey Margit ükunokája, Tapsonyi Fanni. Édesapja Tapsonyi Dénes (Szombathely), édesanyja Pálosi Mónika. Fanni 3150 grammal és 48 cm-rel látta meg a napvilágot. Mindnyájan jól vannak és nagyon boldogok!


Szelestey MihályMegszületett a legifjabb Szelestey, ki a keresztségben a Mihály nevet kapta. 2014. augusztus 25-én született 21:04 perckor, 58 cm-rel és 4 kg 25 dekagrammal. Édesapja Szelestey László (Boba-Budapest) és Szelestey Krisztina Mária. A Mihály név nem egyedi a Szelesteyeknél. A legelső ismert Mihály, melyet akkor még Mikének ejtettek, az 1199-1201-ig nádorként szolgáló Jaák nembeli Mike volt. Közelebb érve az édesapa László szépapja testvérének, illetve szépapja nagyapjának adták ezt a ma már nem túl gyakori nevet.

Sok sikert, jó egészséget és boldogságot kívánunk Neki és egész családjának.


Szelestey Ilona, Lenkice94. évében, 2014. július 11-én elhunyt Szelestey Ilona (Lenkice) a Magyarországon élő legidősebb Szelestey. Magával vitte a régmúltról szóló meséit. Varázslatos személyiségét, fiatalos lelkületét soha nem felejtjük.

Nyugodjon békében! Emlékét szívünkben örökké megőrizzük!


Akit az Úristen magyarnak teremtett és nem pártfogolja nemzetét, az nem derék ember!

Gróf Széchenyi István

Jáki oroszlán
Jáki Nagy Márton
Isten hozta Vas megyében
Jákfa-Terestyénfai kereszt
Temetési siratók freskó
Jáki templom portáléja
Jáki Nagy Márton és rokonsága freskó
Jákfai templom
Bobai evangélikus templom
Thúry György lovaggá ütése (Szelestey László 1939-1991 festménye)